HTML

Faust Borpince és Pálinkakóstoló

Hírek és érdekességek a borok, pálinkák és a Faust Borpince és Pálinkakóstoló világából

Friss topikok

Linkblog

Megnyitottunk!

2010.02.17. 12:48 Faust Borpince

Kedves Blog-olvasó!

 

Örömmel tudatjuk, hogy 2009 novemberének közepén megnyitottuk bor- és pálinkakóstoló pincénket, ahol többféle úton szeretnénk megismertetni híres italainkat mindazokkal, akik érdeklődnek irántuk – magyaroknak és külföldieknek egyaránt.

 

Boraink jelenleg 9 borvidék 10 termelőjétől érkeznek, s majd’ 80 féle közül lehet válogatni, a fehértől a vörösig, a száraztól az édesig bezárólag. Boraink többsége pohárral is rendelhető, ezek mellett Főpohárnokunk ajánlata alapján összeállított borkóstolósorokkal várjuk Kedves Vendégeinket, amelyből egy 9 italos, kettő pedig 6 italos, a borvidékekről összeállítva.

Természetesen a borok üvegesen is rendelhetőek, és amennyiben ízlenek, lehetőség van kedvezményes áron történő megvásárlásukra is!

 

Pálinkakínálatunk gerincét az Agárdi Pálinkafőzde és a Savanya Pálinkaház italai adják, kiegészítve a Rézangyal Pálinkaház és Márton és Lányai néhány különleges italával, mint mézes pálinka alapú likőrök, Bardin XO brandy, valamint kóstolásra kínáljuk a Zwack Manufaktúra Maximilian Tokaji Különlegességét is.

 

Ha esetleg autóval érkeznének hozzánk vagy gyermekükkel együtt jönnének, kitűnő Méhes-mézes szörpökkel várjuk Önöket!

 

Egy borkóstoló nem lenne igazi hozzáillő borkorcsolyák nélkül – pogácsát, sajt-ízelítőt kínálunk melléjük, illetve igény szerint kiegészíthető mindez pompossal (kenyérlángos) két féle feltéttel és rétes-ízelítővel is.

 

Rövid történetünk:

 

A Borpince megnyitása nagyon sok mozaikrészlet összerakása után fogant meg: magunk is nagyon szeretjük a borokat és a pálinkákat, kóstolgatni, felfedezni bennük az ízeket egy fantasztikus utazás a világukban. Sajnos Budapesten nincs sok lehetőség erre az év nagy részében, leszámítva a borfesztiválokat, de úgy éreztük, van lehetőség ezen változtatni. Mikor elkezdtünk a részleteken gondolkodni, egy olyan Borpincét álmodtunk meg, ahol barátságos-családias hangulatban lehet megismerkedni az italokkal, saját, valamint készítőjük és származási helyük történetével is - mintha magukhoz a készítőjükhöz utaznának le, de hozzánk nem kell 100 kilométereket megtenniük; mindezt színvonalasan s elérhető áron! Így találtuk meg a Faust Borpince helyét, mely a Hilton Budapest szállodán belül található, de tőle függetlenül működik. A pincészetekkel és pálinkaházakkal közvetlenül tartjuk a kapcsolatot, és szándékunkban áll a későbbiekben a többi borvidéket is bevezetni, hogy őket is bemutathassuk mindazoknak, akik érdeklődnek irántuk.

 

Tervek:

 

A jövőre nézve az egyet már elárultunk, de a továbbiak között szerepel egy kis múzeum elkészítése is a Borpincén belül, természetesen a méret függvényében. A továbbiak még kiforrás alatt vannak, de már látjuk az irányt… J

 

Itt, a blogban szeretnénk közzétenni ajánlatainkat, aktualitásainkat, híreinket, illetve érdekességeket a borok és pálinkák világából is…

Emellett szívesen várunk hozzászólásokat, gondolatokat bármivel kapcsolatban, ami bennünket, a borok és a pálinkák világát érinti.

 

Kínálatunkról, ajánlatainkról és árainkról hamarosan itt, és nemsokára megszülető honlapunkon is részletesen olvashatnak.

 

 

Köszönjük, hogy elolvasták sorainkat, s ha felkeltettük érdeklődésüket, várjuk Önöket Faust Borpincénkben: legyenek vendégeink, s kóstolják meg azokat a finom italokat, melyeket borvidékeinken és pálinkaházainknál találtunk!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest pálinka bor kóstoló borkóstoló

A bejegyzés trackback címe:

https://faustborpince.blog.hu/api/trackback/id/tr21765946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása